18 ноември, 2023

Джуджетата маймунки



В един студен зимен ден, дядо Коледа събра своите джуджета, малки и сладки, само на пръв поглед. Но този път имаше нещо различно - те не бяха същите - бяха се превърнаха в палави маймунки, готови да се забавляват и подиграват през Коледните празници.

За начало, маймунките започнаха да разхвърлят снежни топки по цялата Северна полуземя, смеещи се шумно. Истината е, че палавите джуджета-маймунки бяха омагьосани от Ледената вещица, която ги караше да правят пакости.

Всеки ден беше една нова забава за тях сама по себе си. Те организираха състезания на кънки и с елени, превръщайки Коледа в най-веселата  и щура игра на годината, но не се грижеха за подаръците на децата. Даже взеха някои от подаръците на дядо Коледа за себе си. Всички маймунки се смееха и радваха на този нов подход към Коледните празници. 

Дядо Коледа, въпреки щуротиите на джуджетата, реши да им върне усмивката и радостта. Една вечер, той им подари вълшебни коледни шапки, които ги превърнаха отново в работливи и добри джудежета.
Дядо Коледа им разказа приказни  истории и загадки, за да се завърнат окончателно в обичайното си състояние. С този игрив подход, джуджетата започнаха спешно да опаковат подаръци за децата.

С усмивка на лицето, дядо Коледа ги приветства отново, когато се появиха пред него с готовите торби.
Така джуджетата разбраха, че Коледната магия е истинска и незабравима и не бива да правят лоши неща, а само добрини.

А какво стана с Ледената вещица?
Тук историята мълчи, но може би не е имала прекрасна Коледа заради злите си дела!


P.S.Криминалните разкази от сборника OpenAI crime Christmas са колаборация с ИИ и Мира Петърчева. Авторското право им принадлежи и не могат да бъдат публикувани и препубликувани без изричното им съгласие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар