30 ноември, 2023

Да откраднеш 3 сребърника




В старинния град на сенчестите улици, американският гангстер Гарет Райли успя с кодова система да намери уникалните три сребърника, които бяха омагьосани от враната на Едгар Алън По. Но коя беше тази врана?

Враната на Едгар Алън По на крилото си носеше със себе си тайнствена усмивка, а дестинацията й остана загадка, която само вятърът и звездите можеха да разгадаят.

Криминалист с остър ум и бързи мисли, на име Джейк Стивънсън разреши загадката с 3-те сребърника, разкривайки следи от пера и тайни послания.


След изчерпателно разследване, Стивънсън искаше да изправи американеца Гарет Райли  пред правосъдието, използвайки логика и непогрешим анализ. Но докато чакаше наказанието  от съда се случи нещо неочаквано.

Джейк не беше доволен от бюрократичната система на правосъдието и предаде измамника на дядо Коледа, който реше да го поучи за истинската стойност на нещата, за да усети истинското морално изкупление.

Цената на изкуплението в случай често не може да се измери в материални стойности. 

Така, Гарет Райли с помощта на дядо Коледа, който го впрегна на работа за създаване на подаръците за децата по света, получи важни уроци.

Истинското изкупление породи в него нови емоции и Райли създаде връзки, които го обогатиха и му дадоха усещане за смисъл за нов живот, изпълнен с добри дела.

P.S.Криминалните разкази от сборника OpenAI crime Christmas са колаборация с ИИ и Мира Петърчева. Авторското право им принадлежи и не могат да бъдат публикувани и препубликувани без изричното им съгласие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар