12 ноември, 2023

Три британски котки и диамант, колкото орех



В сърцето на топлите води на Малдивите, където пясъкът се смесва с кристалната вода, започна да се разигра необичайно криминално събитие. Директорът на затвора, мистър Доналд Блейк, използваше своята интелигентност и познания, за да ръководи нечестни дейности извън затвора.

Блейк се свърза с тъмна фигура от света на организираната престъпност. Това беше дядо Коледа, чийто добър имидж служеше като перфектно прикритие за неговите сенчести занимания. Двамата се срещнаха в тайна вила, където мистър Блейк изложи своя план за кражба на ценен диамант, колкото орех.

След като бяха убедени, че планът е безупречен, три расови британски котки с имена Грейс, Чарли и Оливър бяха включени в операцията. Те бяха специалисти в бандитските навици и използваха своята елегантност, за да се приближат незабележимо до целта.

Нощта на кражбата настъпи, когато луната се отразяваше върху безкрайния океан. Котките се измъкнаха от сенките и се промъкнаха през отворената прозорче във вилата, където диамантът беше изложен. С лекота те минаха през лазерната система и преди да осъзнаят, диамантът беше вече в техните лапи.

След като успешно приключиха мисията, Грейс, Чарли и Оливър се измъкнаха от вилата, като оставиха следи, които били практически невъзможни за следене. Мистър Доналд Блейк празнуваше перфектния обир в своя офис в затвора, докато дядо Коледа според традицията раздаваше подаръци по света.

Така завърши този неочакван криминален разказ, разкриващ света на затворниците, тайните сделки и вълшебството по Коледа на три расови британски котки, които станаха неочаквани герои при обира на диаманта.

След 3 месеца.
Диамантът, обаче по-късно се разбра, че бил фалшив, защото истинският преди години беше потънал заедно с кораба "Титанък" на дъното на океана.

P.S.Криминалните разкази от сборника OpenAI crime Christmas са колаборация с ИИ и Мира Петърчева. Авторското право им принадлежи и не могат да бъдат публикувани и препубликувани без изричното им съгласие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар