20 ноември, 2023

Короната на мис Непал


В светлината на красивите фойерверки, цирковата шатра в Бенгалия беше пълна с вълшебство. Мис Непал, участничка във великолепния цирков спектакъл, носеше корона, която светеше като звездата на върха на елхата. Короната беше с истински безценни диаманти.

След представлението мис Непал я остави, за да смени своя костюм. Един млад бедуин от цирковата трупа, развълнуван от празничната атмосфера, стоеше зад кулисите. Случайно той забеляза тъмна фигура на непознат мъж, който се суетеше около короната на Мис Непал. Сърцето му заби учестено, когато осъзна, че се извършва кражба. Но непознатият изчезна много бързо....короната я нямаше!

Бедуинът решително тръгна по следите на крадеца, търсейки го в зимната студена нощ. След няколко дни стъпи в магическия свят на дядо Коледа. Там, сред залата, пълна с играчки и сияещи звезди, намери откраднатата корона, поставена върху една от коледните елхи. Един престъпен елф я бе откраднал.

Дядо Коледа бе възмутен от деянието му и го прогони!
Старецът връчи короната на бедуина с усмивка. 

Бедуинът, който бе с дух на приключенец, донесе коледна радост на цирка и Мис Непал. Той върна не само короната, но и сътвори вълшебна коледна история, написана с добро сърце.
А Мис Непал много скоро се влюби в този храбър мъж!


P.S.Криминалните разкази от сборника 
OpenAI crime Christmas са колаборация с ИИ и Мира Петърчева. Авторското право им принадлежи и не могат да бъдат публикувани и препубликувани без изричното им съгласие.



Няма коментари:

Публикуване на коментар