21 ноември, 2023

Кристалин - говорещият папагал на дядо Коледа




През студената зимна нощ, тъмнината преливаше в къщата на дядо Коледа. Някакъв неизвестен злодей тихо се промъкна във вътрешните стаи, докато дядо Коледа беше зает с подготовката на подаръците.

Злодеят бързо намери и открадна папагала на дядо Коледа, наречен Кристалин, който знаеше  езика на подаръците. 

Кристалин е малък и красив папагал, с пера в различни оттенъци на зелено и червено, наподобяващи светкавици. Очите му са ярко сини, като две светещи звезди. Кристалин е не само красив, но и умен. За разлика от обикновените папагали, той разбира и говори не само човешки език, но и "езика на подаръците", който само дядо Коледа разбира напълно. Когато говори, гласът му е мек и пленяващ, като песен на коледна звезда.

Този малък пернат приятел има страхотно чувство за хумор и винаги развеселява околните със своите забавни коментари. Кристалин винаги обича да бъде в центъра на вниманието, особено през Коледните празници, когато се превръща в малък звезден артист на коледната сцена.

Дядо Коледа, въпреки възрастта си, когато разбра случилото се, тръгна след злодея във вълнуващо преследване.

През снежните поляни и трудни горски трасета, дядо Коледа настигна злодея, който се опитваше да избяга с шейна. Настъпи забавен, но напрегнат екшън, изпълнен със смешни обрати. Кристалин използва своя талант да повика животните на помощ, за да затрудни бягството на злодея.

Накрая дядо Коледа успя да върне папагала си и да разкрие истинската цел на злодея – желанието му за собствен уникален подарък. Дядо Коледа, вместо да се гневи, му подари истинския дух на Коледа – щедрост и любов.

P.S.Криминалните разкази от сборника OpenAI crime Christmas са колаборация с ИИ и Мира Петърчева. Авторското право им принадлежи и не могат да бъдат публикувани и препубликувани без изричното им съгласие.


Няма коментари:

Публикуване на коментар