24 ноември, 2023

Кой открадна Рикитан и Мърморан



В един прекрасен кралски двор, покрит от блестящ сняг, живееше на тайно място лукав английски крадец на котки. Този хитър герой искаше да открадне котките на кралицата, които можеха да подушат едно несметно богатство в друго измерение. Прекрасните персийски котараци Рикитан и Мърморан бяха с царствени осанки и кралицата ги обожаваше.

С приближаването на коледния сезон, коварният крадец измисли смел план да открадне ценните котки на кралицата, известни с изисканата си козина и завладяващ чар. Нощта беше тиха, обвита в покривка от сняг, а крадецът заложи вкусни парчета розова сьомга с приспивателно под кралските прозорци.

Под блясъка на сребърното лунно светило, величествените котки на кралицата, украсени с празнични панделки се изкушиха и изядоха рибките.
С ловки пръсти крадецът внимателно събра котките и ги прибра в торбата си, докато си тананикаше хипнотизираща мелодия.

Но кралицата, неспособна да заспи, гледаше от прозореца си. Привлечена от мелодията, тя я разпозна като коледна песен, която баба й е пяла. Кралицата реши да следва мистериозната фигура, която си пееше.

През мразовитите коридори и тихите стаи на двореца, кралицата следеше крадеца. Той стигна до скритата стая, където го очакваше магическия портал. С едно махане на ръка крадецът мина в друго измерение, носейки със себе си котките на кралицата.

Кралицата също мина през портала и попадна в мистичен свят. Това беше едно заснежено селце, където извънземни котки, големи и малки, си играеха с радост. Кралицата видя изумлението на крадеца и осъзна, че той е объркал тайния портал. Просто двамата бяха попаднали на ново място, така нареченото котешко кралство.

Кралицата обеща на крадеца богато възнаграждение, ако я прехвърли с котките обратно в замъка. Тя реши да създаде убежище, където всички котки в нейното кралство ще радват на охолен живот. Английският крадец, впечатлен от добротата на кралицата, се съгласи с условията.

Порталът се затвори, оставяйки кралицата и нейните котки в кралската стая. Вярна на обещанието си, тя създаде кралско убежище за всички котки, където всеки ден беше като вечен коледен празник.


P.S.Криминалните разкази от сборника OpenAI crime Christmas са колаборация с ИИ и Мира Петърчева. Авторското право им принадлежи и не могат да бъдат публикувани и препубликувани без изричното им съгласие.


Няма коментари:

Публикуване на коментар