15 ноември, 2023

Ангорските пуловери на госпожа Холмс


В навечерието на коледните тържества, когато светлините танцуват в тъмнината на зимната нощ, се случи неочаквано убийство. Госпожа Маргарет Холмс, стара любителка на плетенето и носителка на тайните за най-топлите ангорски пуловери, беше открита мъртва с игла за плетене в гърдите.


Под прикритието на магията на коледните светлини, инспектор Грейс О'Конър пристъпи към разгадаване на случая. В сърцевината на разследването се оказа плетивото - зимния традиционен символ ангорския пуловер. 

Инспектор О'Конър разбра, че в плетените ангорски пуловери на госпожа Холмс се крият дълбоки семейни тайни и обиди. С иглата за плетене тя не само е творила красиви изделия, но и е използвала своето умение, за да създаде нещо повече от пуловер - мрежа от тайни кодове.

Госпожа Холмс се оказа замесена в сложна семейна интрига от 50 години, която крие огромно финансово наследство. Тя е била  обвързана със скритата история на семейството си и с нечии стремежи за овладяване на наследството.

Използвайки своите умения, госпожа Холмс тайно е създавала кодирани послания в ангорските пуловери, които сочели към наследството, което е било  предмет на голям интерес от далечни роднини в Австралия. Те трябвало да намерят сами скритото богатство.

С помощта на своите детективски умения, инспектор О'Конър разкри убийството на госпожа Холмс.

Убиецът на госпожа Холмс се оказва нейният английски роднина, Оливър Уайтли, който е обсебен от жажда за богатство и иска цялото наследство. Оливър е бил дълги години в затвора и е търсел тайните кодове, които госпожа Холмс е влагала в своите плетива.

Той не открива обаче внимателно кодираните послания в ангорските пуловери и решава да сложи край на семейната мистерия. Оливър е използвал иглата за плетене, като средство за престъпление като искал старата госпожа сама да му каже къде е наследството.

В крайна сметка, ангорските пуловери на старата госпожа още крият истината за голямото богатство.


P.S.Криминалните разкази от сборника OpenAI crime Christmas са колаборация с ИИ и Мира Петърчева. Авторското право им принадлежи и не могат да бъдат публикувани и препубликувани без изричното им съгласие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар