13 декември, 2023

Коледен обир


В замръзналата красота на коледната вечер, блатото беше оживено от тъмните намерения на четирима престъпници, които решиха да направят обир в стил, наподобяващ "Сам вкъщи". С кръстосани шалове и маски, те минаха през снeга към една луксозна вила.

На вратата, украсена с коледни гирлянди, престъпниците направиха пауза и се усмихнаха един на друг. Въпреки студа и системите за охрана, те проникнаха във вилата, като внимателно обикаляха пространствата и се оглеждаха за бижута, подаръци и всичко стойностно.

В този момент, единственият обитател в дома - хлапето  Съндърленд, който бе останал сам, успя да подслуша разговорите на престъпниците.

Престъпник 1 (шепотом): "Виждаш ли този огромен коледен подарък? Да го вземем с нас!"

Престъпник 2: "Има още там - златни часовници и бижута. Ще бъде великолепна Коледа за нас!"

Съндърленд, обаче, се оказа по-голям умник, отколкото престъпниците са очаквали. Той събра своите сили и създаде сценарий, в който се превърна в настоящ герой на Коледата. С бързи и умели движения, Съндърленд затвори вратата на спалнята и започна да използва всякакви забавни и изобретени от него препятствия.

Престъпник 3: "Какъв е този звук?"

Съндърленд включи коледния оркестър на вратата, като използва свирки и камбани. Престъпниците бяха объркани, но не се предадоха лесно. След кратко, Съндърленд постави играчка-ракета в кухнята и я изстреля към престъпниците.

Престъпник 4: "Какъв е този летящ обект?"

Съндърленд действаше като истински защитник на дома си. В крайна сметка, престъпниците се отказаха от престъпната си мисия като побързаха да избягат, осъзнавайки, че този дом е различен от всички останали.

Съндърленд,  облечен като дядо Коледа, ги изпрати със смях и истинска радост. Така приключи този необичаен, но пълен с духа на Коледа обир, който всички в семейството на хлапето щяха да помнят.


P.S.Криминалните разкази от сборника OpenAI crime Christmas са колаборация с ИИ и Мира Петърчева. Авторското право им принадлежи и не могат да бъдат публикувани и препубликувани без изричното им съгласие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар