08 декември, 2023

8 декември - празник в Монтевидео


В град Монтевидео има студентско тържество. В забележителния математечески университетски корпус, облечен в сенки и тайнствен мрак, студентите се събират за празнична вечер за 8 декември.

Ламя, облечена в дълга рокля, привлича вниманието на всички със загадъчен поглед. Тя изведнъж проговаря: "Добре дошли, студенти! Нека тази осмодекемврийска вечер бъде изпълнен с ужас и вълнение!"

На сцената се появява професор по математика, с книги и формули в ръцете.

Професорът: "Аз привлякох ламята с математически загадки. Сега е време за зловещи изчисления!"

В мрака се появяват две блондинки, усмихнати и развълнувани.

Блондинка 1 промълвява: "Чувствам този студентски празник, изтъкан от ужас!"

Блондинка 2 пък шепне: "И какво ще правим?"

Ламята отваря стар книжен том и чете загадъчна формула. Веднага, студентите започват да изпитват странни усещания.

Професорът: "Математиката може да бъде повече от абстракция, тя може да бъде... магия."

В един момент от студентското тържество, блондинките решават да подиграят професорите, които са заспали след изпълнената с винени почерпки вечер. Те влизат в стаите им и започват деликатно да пренареждат техните книги и бележници.

Блондинка 1 се кикоти: "Ха-ха, нека видим дали те ще забележат разликата!"

Блондинка  пък палаво нарежда2: "Айде, да сложим този учебник на математика тук и статистиката там."

Докато те весело променят обстановката, професорите  насън се впускат в странни кошмари, където формулите се превръщат в абсурдни фигури, а статистиката се върти в неразбираем калейдоскоп.

Сутринта, когато професорите се събуждат, те откриват хаос в своите стаи. Бележниците им са объркани, книгите са на случайни места, а сред този студентски комичен психотеатър, блондинките се смеят отдалеч.

Блондинка 1 важно им подвиква: "О, извинете, господа професори, изглежда, че сме направили малко редизайн във вашите стаи!"

Професорите с усмивка отиват към заведението, за да изтрезнеят. Там се присъединяват към останалите студенти в това необичайното студентско тържество.

Накрая професори и студенти, пиейки биричка "Болярка", се питат дали това, което се е случило с Ламята е било реално или е било продукт на тяхното въображение.


P.S.Криминалните разкази от сборника OpenAI crime Christmas са колаборация с ИИ и Мира Петърчева. Авторското право им принадлежи и не могат да бъдат публикувани и препубликувани без изричното им съгласие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар