11 декември, 2023

Хитрите хлебарки и короната на принца


В музея на историята, където времето изглежда, че е замръзнало, се разиграва необичайно събитие. Десет червени хлебарки решиха да направят нещо уникално - да откраднат короната на принца от древната експозиция.

С  хитри планове и гъвкавост, хлебарките проникваха в залата, където короната е изложена. Светлината от музейните прожектори лъщи върху тях, докато те се приближават към стъклена витрина.

В този момент, влиза детектив с мармалад - той е известен със своите уникални методи за разкриване на престъпления. Бързо разпознава хлебарките и разбира, че нещо не е наред.

Детективът (с усмивка): "Здравейте, г-жи хлебарки. Има нещо подозрително в този въздух, освен аромата на мармалада."

Червените хлебарки се учудват, но преди да могат да реагират, детективът насипва залата с мармалад. Той наскоро беше пуснал нов вид мармалад, специално създаден за случаи на престъпления.

Детективът (с усмивка): "Мармалад заедно с короната на принца - какво нестандартно решение!"

Хлебарките разбират клопката и хукват да бягат с короната, но мармаладът ги залепя по земята. Детективът ги хваща и ги предава на музейната охрана.

Детективът (с израз на триумф): "Никой не може да измами мен с този мармалад! Приключихме успешно този вкусен случай!"

Така приключва този уникален разказ за престъпление, разрешено от находчив детектив и  сладък, лепкав мармалад.


P.S.Криминалните разкази от сборника OpenAI crime Christmas са колаборация с ИИ и Мира Петърчева. Авторското право им принадлежи и не могат да бъдат публикувани и препубликувани без изричното им съгласие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар