05 декември, 2023

Как Поаро спаси дядо Коледа



Беше студен ден в града, който бе покрит с лъскав бял сняг. Празничните украси блестяха във витрините, а светлините на коледната елха топлеха душите на хората. Децата с нетърпение очакваха деня на Коледа, но този път нещо беше различно. Лошият Карабас, известен с кражбите си, реши да пречупи коледната атмосфера.


Скривайки се в сенките, Карабас промъкна през нощта в работилницата на дядо Коледа. Той беше решил да поеме властта над коледните подаръци, замествайки главния герой на празника. Сърцето му биеше хитро, а снежинки от лъжа се трупаха върху плана му.

Карабас вървеше с тихи стъпки, избягвайки на крачка внимателните стражи на дядо Коледа. Но в този момент на коварност, излезе на сцената Еркюл Поаро. Той беше подготвен да разплете всяка загадка, дори ако тя беше облечена в коледна украса.

Еркюл откри Карабас, докато той беше зает с преобразяването си в дядо Коледа. 
"Аха!" извика сърцераздирателно детективът. "Какво мислиш, че правиш тук, Карабас?"

Карабас се изплаши, но бързо събра смелост.
 "Аз... аз просто се подготвям да раздавам радост и подаръци," измисли той, докато се препъваше в обувките на собствения си план.

Еркюл се усмихна. "Не, не, не, Карабас. Твоите лъжи няма да измамят мен."

С помощта на своята брилянтна интуиция, Еркюл разкри плана на Карабас. Той извика за помощ, но в този момент дядо Коледа с весели очи и червен кожух с бяло влетя в стаята. Карабас беше разкрит и осъден на коледна изолация, но дядо Коледа успя да възвърне радостта на празника.

Така, благодарение на смелия Еркюл Поаро, Коледата беше спасена от зловещия Карабас, а в града възцариха усмивките и топлината на празничното време.

P.S.Криминалните разкази от сборника OpenAI crime Christmas са колаборация с ИИ и Мира Петърчева. Авторското право им принадлежи и не могат да бъдат публикувани и препубликувани без изричното им съгласие.


Няма коментари:

Публикуване на коментар