29 ноември, 2022

Модата и жените


По същество в модата няма нищо лошо.



Жените също не са лоши…
Откакто светът съществува, модата и жените са едно цяло. И досега споровете не спират. Жената ли определя модата? Или модата се определя от  жената?
Отворим ли чичко Google можем да се натъкнем на стотици хиляди статии за модата и жените. Но истината в 21-ви век е само една: модният маратон е неизбежен за повечето съвременни жени. Следването на модните тенденции за жената е показател за успех. Наистина жената, която е в крак с модата, е повече от успешна.
Днес модата е демократична, фрапатнтна и разкрепостена. Тя просто прави жените различни. Повече от всякога! Всеки сезон модната индустрия атакува въображението на жената с разнообразни стилове.
Минимализъм, бохо, футуризъм, винтидж, бароков лукс – модата днес не е това, което беше. Жената в наши дни перфектно се възползва от нейната еклектика и смело стъпва с кецове Nike въпреки, че носи рокля Yves Saint Laurent.
Идеалът за женска красота също не съществува днес в класически вариант. Е, да…модата още настоява за перфектна фигура и вечна младост – обаче в рекламни кампании все повече се появяват нормални и дори закръглени дами. И в това няма нищо лошо..
Безспорно модата зависи от жените, тя отразява техните мечти, надежди, страхове и най-тайните им желания,  съдейки по разнообразието на модните тенденции. Но едно е ясно жената винаги търси промяната. А търси ли промяната, то модата ще тържествува, разривайки своя шик и неподправеност.
Тук и сега – днес повечето жени не се стресират от фигурите си. Напротив. Те смело експериментират с тоалети, които не винаги са уместни, защото искат да бъдат над суетата на деня. Жената иска да е различна…да хваща погледа, да бъде себе си и…разбира се да пленява мъжкия пол. Разбира се, отсъствието на конкретни модни норми дава сладко и примамливо усещане за греховна свобода. В 21-ви век жените не са жертви на модата, както в миналото - да си спомним за ония ужасни корсети или неудобни кринолини, тя придава на всяка жена индивидуален характер.Жената винаги ще обича модата, не само защото е от женски род. Жената носи ДНК-то на модата в себе си.
Съвременната жена, познавайки и приемайки себе си добре, е уверена и спокойна в диалога си с кралицата Мода. Тя смело купува онлайн рокли, шалове, палта, обувки и шапки без усилие. Без съмнение, изборът й винаги е правилен. И - най-важното – тя не изпитва вина за грешно взето решение.
С право може да кажем, че мисълта на великата Коко Шанел: „За да бъдете незаменими, трябва да се променяте през цялото време.“ с пълна сила се отнася за жената днес. Светът на жените е неотделим от модата.
Apropo, ако сте стигнали до тук, е време да прошепна: “Обожавам модата!“, защото без нея моят свят би бил безкрайно сив, скучен и тъжен.
Връзвам оранжевия си шал, червената ми дълга пола щастливо събира есенните листа и знам, това съм аз, жена, която е влюбена в живота.

Няма коментари:

Публикуване на коментар