12 октомври, 2009

Ориана Фалачи


Ориана Фалачи и нейните журналистически истини....малко хора са дръзнали да бъдат толкова борбени, толкова силни като го прави ТЯ. Жената, която винаги е била и си остава за мен пример за човек, който остава верен на себе си...

"Във вековната мечта на синовете на Аллаха – да унищожат кулата на Джото и кулата в Пиза, да разрушат църквата „Св. Петър” в Рим, или Айфеловата кула, или Биг Бен, аз виждам повече глупост, отколкото стратегия. Защо да унищожават ценностите на един свят, който на практика вече е тяхна собственост? Свят, където Коранът е новия „Капитал” на Маркс, Мохамед е новия Маркс, Бин Ладен е новият Ленин, а 11 септември е превземането на Бастилията и Зимния дворец."

Една личност, намерила призванието в живота си - търсенето на истината, и готова да брани общочовешки каузи не с друго, а с думи. Ориана не спира да пише до последния си дъх през 2006 г., когато умира от рак.

„Интервю със себе си. Апокалипсис” книгата, която трябва да се прочете.

Ориана Фалачи: "Защото смъртта е по петите ми. Медицината се произнесе: „Госпожо, вие не можете да бъдете излекувана. Няма да оздравеете“. С тази присъда въпреки антителата на мозъка не ми остава много време. Но все още има много неща, които трябва да кажа, затова едно интервю ми се стори най-бързият начин да кажа поне част от това, което искам."

2 коментара:

  1. O.Falachi e velika, razbira se. I e...razlichna ! Taka ne ste...sama !

    ОтговорИзтриване
  2. Научих за Ориана Фалачи, едва когато прочетох последната й книга. Жалко е, че научавам за човек, който толкова се е борил, сякаш за съжаление останала сама в разсъжденията си, (защото може и да има хора, които приемат мнението й, но продължават да си мълчат) едва след смъртта й; човек който е живял, в същото време (до някъде), в което и аз за да отвори очите за опасностите на ислямския тероризъм и грешките на правителствата. Мир на праха й!
    Благодаря за материала.

    ОтговорИзтриване